Zašto je grafen tako lagan?
Zašto je grafen tako lagan?

Video: Zašto je grafen tako lagan?

Video: Zašto je grafen tako lagan?
Video: Она купила бездомному еду. Час спустя он протянул ей смятую записку! 2024, Svibanj
Anonim

Zbog svog neprekinutog uzorka i sigurnih veza između atoma ugljika, grafena je vrlo jaka. Grafena slojevi elektrona se preklapaju, što znači manje svjetlo potrebna je energija da bi elektroni skočili između slojeva. U budućnosti bi to svojstvo moglo dovesti do vrlo učinkovite solarne ćelije.

Dakle, je li grafen svjetlo?

Grafen je prvi put otkriven 2004., ali ono što je izazvalo takvo uzbuđenje je to što su njegova svojstva (način na koji se ponaša kao materijal) izvanredna i uzbudljiva. Ukratko, super je jak i krut, nevjerojatno tanak, gotovo potpuno proziran, iznimno svjetlo , i nevjerojatan vodič struje i topline.

što grafen čini tako posebnim? Grafen se pojavio kao jedan od najperspektivnijih nanomaterijala zbog svoje jedinstvena kombinacija vrhunskih svojstava: it je ne samo jedan od najtanjih nego i najjačih materijala; provodi toplinu bolje od svih drugih materijala; to je a Sjajno provodnik struje; to je optički transparentan, ipak tako gusto

Jednostavno, zašto grafen apsorbira svjetlost?

Promatrani odnos između energije fotona i broja generiranih pobuđenih elektrona to pokazuje grafena obraćenici svjetlo u električnu energiju s vrlo visokom učinkovitošću. Znalo se da grafen je u stanju da upiti vrlo širok spektar svjetlo boje.

Možete li vidjeti kroz grafen?

Nevjerojatno je proziran, apsorbira samo 2,3 posto svjetlosti koja padne na njega, ali ako ti imati prazan list s kojim ga možete usporediti, možeš vidjeti da je tamo. To znači možeš vidjeti jedan sloj atoma golim okom, ako oni su grafena . Ali ITO je prilično krhak, dok grafena je izuzetno

Preporučeni: