Što je Brewsterov zakon?
Što je Brewsterov zakon?

Video: Što je Brewsterov zakon?

Video: Što je Brewsterov zakon?
Video: Закон Парето. Правило Парето. Принцип 80/20 2024, Svibanj
Anonim

Brewsterov zakon , odnos za svjetlosne valove koji navodi da se maksimalna polarizacija (vibracija samo u jednoj ravnini) zraka svjetlosti može postići puštanjem zraka na površinu prozirnog medija na način da lomljena zraka čini kut od 90° s reflektirana zraka.

Slično, što je formula Brewsterovog zakona?

Brewsterov zakon može se matematički definirati na ovaj način jednadžba , gdje je theta-B Brewsterova kut - upadni kut gdje se javlja maksimalna polarizacija, n1 je indeks loma materijala kroz koji svjetlost prolazi prije nego što se reflektira, a n2 je indeks loma materijala od kojeg se svjetlost odbija.

Osim gore navedenog, što je točno vezano uz Brewsterov zakon? Brewsterov zakon navodi da je tangenta polarizacije kut incidencije (tj Brewsterangle ) prozirnog medija jednak je indeksu loma medija. tj. gdje je ip = polariziranje kut incidencija (p je u indeksu) = Brewsterov kut i, Μ = indeks loma prozirnog medija.

S obzirom na ovo, što je Brewster?

Brewsterova kut (također poznat kao polarizacijski kut) je upadni kut pri kojem se svjetlost s određenom polarizacijom savršeno prenosi kroz prozirnu dielektričnu površinu, bez refleksije. Ovaj poseban kut upada nazvan je po škotskom fizičaru Sir Davidu Brewster (1781–1868).

Što je polarizacija refleksijom deducira Brewsterov zakon?

Ovaj zakon je dobio ime po Sir Davidu Brewster , škotski fizičar, koji je predložio zakon godine 1811. The zakon navodi da je p- polarizirana zrake potpuno nestaju na različitim staklima na pojedinom kut . Dok, nepolarizirano svjetlo u ovome kut se prenosi, svjetlost je odrazio s površine.

Preporučeni: