Koja je jedinica elektromotorne sile?
Koja je jedinica elektromotorne sile?

Video: Koja je jedinica elektromotorne sile?

Video: Koja je jedinica elektromotorne sile?
Video: Jačina struje i elektromotorna sila - Fizika II 2024, Svibanj
Anonim

Unatoč svom imenu, elektromotorna sila zapravo nije a sila . Obično se mjeri u jedinice volti, što je u sustavu metar–kilogram–sekunda ekvivalentno jednom džulu po kulonu električnog naboja.

Što se toga tiče, što je EMF i njegova jedinica?

Obilježje i jedinice mjerenja Kao i druge mjere energije po naboju, emf koristi SI jedinica volta, što je ekvivalentno džulu po kulonu. Elektromotorna sila u elektrostatici jedinice je statvolt (u sustavu centimetar gram sekunde od jedinice jednak u iznosu ergu po elektrostatici jedinica naplate).

Osim gore navedenog, što mislite pod elektromotornom silom? Također se može definirati kao razlika potencijala naboja između dvije točke u krugu. Elektromotorna sila je također poznat kao napon, a mjeri se u voltima. Elektromotorna sila nije uistinu a sila ; radije, to je mjerenje energije po jedinici naboja, ali taj izraz ostaje iz povijesnih razloga.

Samo tako, koja je formula elektromotorne sile?

The emf jednak je radu obavljenom na naboju po jedinici naboja (ϵ=dWdq) kada ne teče struja. Budući da je jedinica za rad džul, a jedinica za naboj kulon, jedinica za emf je volt (1V=1J/C).

Što je inducirana elektromotorna sila?

Inducirani EMF . An Elektromotorna sila ili EMF kaže se da je inducirano kada se promijeni tok koji se povezuje s vodičem ili zavojnicom. Ova promjena toka može se dobiti na dva različita načina; odnosno statički ili dinamički inducirana emf.

Preporučeni: