Kako je Mendeljejev znao gdje ostaviti praznine za neotkrivene elemente?
Kako je Mendeljejev znao gdje ostaviti praznine za neotkrivene elemente?

Video: Kako je Mendeljejev znao gdje ostaviti praznine za neotkrivene elemente?

Video: Kako je Mendeljejev znao gdje ostaviti praznine za neotkrivene elemente?
Video: Најбољи Маратов плов. Испит. Црни појас у пилаву. Липован Одеса данас 2024, Svibanj
Anonim

Mendeljejev je ostavio praznine u svom stolu na mjesto elementi nije poznato u to vrijeme. Gledajući kemijska svojstva i fizikalna svojstva elementi pored a jaz , on je također mogao predvidjeti svojstva ovih neotkriveni elementi . The element germanij je otkriven kasnije.

Što se toga tiče, zašto je Mendeljejev ostavio praznine za neotkrivene elemente?

Ali umjesto da ovo vidi kao problem, Mendeljejev mislio da to jednostavno znači da je elementi koji je pripadao u praznine imale još nije otkriveno. Također je mogao odrediti atomsku masu nestalih elementi , i tako predvidjeti njihova svojstva. A kad su otkriveni, Mendeljejev pokazalo se u pravu.

Slično tome, zašto je bilo praznih mjesta u periodnom sustavu? Odgovor i objašnjenje: Mendeljejev je otišao prostorima u njegovom periodni sustav elemenata jer je predvidio bilo je elementi koji još nisu otkriveni koji bi se uklopili u ove prostorima.

Nakon toga, može se također zapitati, kako je Mendeljejev znao ostaviti mjesta?

Mendeljejev otišao još dalje. Ispravio je poznate atomske mase nekih elemenata i koristio je obrasce u svojoj tablici da predvidi svojstva elemenata za koje je mislio da moraju postojati, ali ih je tek trebalo otkriti. Ostavio je prazno prostorima u njegovom grafikonu kao rezervirana mjesta za predstavljanje tih nepoznatih elemenata.

Zašto je Mendeljejev bio siguran da treba ostaviti praznine u svojoj tablici?

Mendeljejev je ostavio praznine u svom periodično stol jer on znao da ti elementi postoje, ali još nisu otkriveni. On vjerovao u to the elementi bi biti na kraju pronađen i bi savršeno se uklapaju praznine.

Preporučeni: