Sadržaj:

Kako mogu znati kakvu vrstu cedra imam?
Kako mogu znati kakvu vrstu cedra imam?

Video: Kako mogu znati kakvu vrstu cedra imam?

Video: Kako mogu znati kakvu vrstu cedra imam?
Video: КАК Я ПОЛУЧИЛА ЯПОНСКОЕ ГРАЖДАНСТВО? Отвечаю на вопросы! 2024, Svibanj
Anonim

Potražite ljuštenu srebrnasto smeđu koru i male crvenkaste češere

  1. Češeri se nalaze samo na mužjacima drveće .
  2. Možda i vi vidjeti naznake crvene.
  3. Ako malo zakopate u koru, bit ćete dobiti " cedar " drvo miris.

Posljedično, koju vrstu cedra imam?

Različit Vrste cedra Drveće istočno crveno- cedrovi može narasti do otprilike 40 do 60 stopa visok. Zapadna crvena cedar podrijetlom je s pacifičke obale, a ovo stablo može narasti do vrlo visoke (100 stopa ili više). atlantski bijeli- cedrovi imaju vitka oblika s kratkim granama.

Također Znajte, ima li cedrovo češere? Cedar je jednodomna biljka što znači da daje muško i žensko čunjeva na istom stablo . Muški čunjeva jajolikog su oblika. Iako se mogu vidjeti na drveće tijekom ljeta, oni čini ne puštati pelud do jeseni.

U tom smislu, kako možete razlikovati muško i žensko stablo cedra?

Najviše muški cedrovi imaju crvenkasto-smeđe cvjetove, iako cvjeta na muški Atlantska bijela Cedar su crvene do žute, dok su one na sjevernoj bijeloj Cedar zelene su, sa smeđim vrhovima latica. Ženska stabla cedra obično imaju male zelenkaste cvjetove, iako neki, kao što je Eastern Red Cedar , imaju plave cvjetove.

Kako možete odrediti starost cedra?

Mjerenje radijusa podijelite s 0,05 - crveno cedar stopa rasta prstena -- do odrediti dob vašeg crvenog cedar . Na primjer, ako je radijus koji ste pronašli bio 5 inča, vaš crveni cedrovo drvo stara je oko 100 godina.

Preporučeni: