Što se događa kada se MgCl2 elektrolizira?
Što se događa kada se MgCl2 elektrolizira?

Video: Što se događa kada se MgCl2 elektrolizira?

Video: Što se događa kada se MgCl2 elektrolizira?
Video: Сделайте соль из особого водного потока: Survival Alone | ЭП.112 2024, Svibanj
Anonim

kada MGCL2 je elektroliziran tada se MG2+ ion taloži na anodu, a 2CL- ion se taloži na katodi. 2CL-ion gubi svoja 2 elektrona i postaje CL2(plin). dakle na elektroliza od MGCL2 dobivamo MG i CL2(plin).

Nadalje, što se događa kada se magnezijev klorid elektrolizira?

Još jedna važna upotreba elektroliza je u proizvodnji magnezij iz morske vode. The magnezijev klorid zatim se topi i elektrolizira. Slično proizvodnji natrija iz rastaljenog natrija klorid , gore, rastaljena magnezij se taloži na katodi, dok se plinoviti klor oslobađa na anodi.

Drugo, zašto se u elektrolizi ne koristi vodena otopina MgCl2? Magnezij se dobiva pomoću elektroliza rastaljenog MgCl2. (A) Vodena otopina od nije koristi se u elektrolizi proces jer je standardni redukcijski potencijal od veći od onog od stoga se preferencijalno smanjuje i ne smanjuje pa se stoga ne dobiva.

Shodno tome, što se događa kada se rastaljeni magnezijev klorid elektrolizira?

MgCl2 mora se zagrijati do rastopljeni kako bi provodio elektricitet. Kada rastopljeni imate Mg2+ i 2Cl- ione. Zatim elektroliza razdvaja elemente. Mg2+ se reducira na katodi (-), a Cl- oksidira na anodi (+).

Zašto se ioni magnezija mg2 +) kreću do negativne elektrode?

The negativno naplaćeno elektroda u elektrolizi je nazvana katoda. Pozitivno nabijen ioni se kreću prema katodi. Negativno naplaćeno ioni se kreću prema anodi.

Preporučeni: