Koji atomski model kaže da je nemoguće znati točan položaj elektrona oko jezgre?
Koji atomski model kaže da je nemoguće znati točan položaj elektrona oko jezgre?

Video: Koji atomski model kaže da je nemoguće znati točan položaj elektrona oko jezgre?

Video: Koji atomski model kaže da je nemoguće znati točan položaj elektrona oko jezgre?
Video: How do spacecraft navigate in space ? 2024, Svibanj
Anonim

Odgovor je elektron -oblak model . Erwina Schrodingera model , za razliku od drugog modeli , pokazati elektrona kao dio 'oblaka' gdje su svi elektrona zauzimaju isti prostor odjednom.

S obzirom na to, koji atomski model kaže da je nemoguće znati točan položaj elektrona?

U Bohru model , an elektrona položaj je poznat upravo zato što kruži oko jezgre na fiksnoj putanji. U elektron oblak model , the elektrona položaj se ne može točno znati. Samo je vjerojatno mjesto može se znati. Usporedi moderne ( elektron oblak) model od atom s Daltonovim atomski model.

Također Znajte, što se događa kada se elektron pomakne s prve energetske razine na drugu? Odgovor: Kada je elektron prelazi s prve energetske razine na drugu energetsku razinu , energije se apsorbira. Objašnjenje: Kada je an elektron se kreće iz prve energetske razine do druge energetske razine , energije apsorbira atom što znači da je elektron skače s nižeg razina energije na više razina energije.

Također znate, koju je jednadžbu koristio Albert Einstein da objasni fotoelektrični efekt?

Ipak, glavni dio njegovog objašnjenja bio je da je rekao da se to može kvantizirati njegovim korištenjem jednadžba energije jednaka je frekvenciji pomnoženoj s Planckovom konstantom (6,62606876 * 10-34 J · s). Einstein zatim objasnio fotoelektrični efekt koristeći Planckovo objašnjenje.

Što je JJ Thomson mogao zaključiti iz svojih eksperimenata?

Kao dio njegove eksperimente s katodnim cijevima, Thomson pokušao promijeniti materijal katode, koji je bio izvor čestica. Budući da su se iste čestice emitirale čak i kada su katodni materijali promijenjeni u različite metale, zaključio je Thomson da je čestica bila temeljni dio svih atoma.

Preporučeni: