Koliko je hladna voda glečera?
Koliko je hladna voda glečera?

Video: Koliko je hladna voda glečera?

Video: Koliko je hladna voda glečera?
Video: How I found a mythical boiling river in the Amazon | Andrés Ruzo 2024, Svibanj
Anonim

50 stupnjeva Fahrenheita

Onda, koliko je hladan led na glečeru?

The led sama po sebi je blizu nule, tako da je prilično cool kada imate led svuda oko tebe. The ledenjak sama je oko 300-600 metara iznad mora. To znači da će temperatura zraka u prosjeku biti 2-5 stupnjeva niža nego na razini mora.

Slično tome, je li sigurno piti vodu s ledenjaka? Dakle, poenta je da samo zato što a voda izvor je prethodno bio zamrznut ne znači da je inherentno sigurno za piće . U stvari, Loso je otkrio da snijeg i led mogu sačuvati izmet i fekalne bakterije "neograničeno", što znači da morate uzeti u obzir porijeklo vašeg topljenja voda pažljivo.

Onda, je li ledenjačka voda uvijek hladna?

ledenjak led je jako hladnom . Ove glečeri nazivaju se "umjerenim" glečeri . Glaciolozi se pozivaju na a ledenjak kao " hladnom " ledenjak ako je veći dio svoje debljine više od nekoliko stupnjeva ispod temperature smrzavanja.

Zašto je voda glečera plava?

Veliki komad komprimiranog leda, ili a ledenjak , slično se pojavljuje plava . umjesto toga, voda led je plava iz istog razloga iz kojeg velike količine tekućine voda su plava : to je rezultat prizvuka rastezanja veze kisik-vodik (O-H) u voda , koji apsorbira svjetlost na crvenom kraju vidljivog spektra.

Preporučeni: