Što mislite kako je kohezivna priroda vode povezana s njezinim isparavanjem?
Što mislite kako je kohezivna priroda vode povezana s njezinim isparavanjem?

Video: Što mislite kako je kohezivna priroda vode povezana s njezinim isparavanjem?

Video: Što mislite kako je kohezivna priroda vode povezana s njezinim isparavanjem?
Video: PSYCHO II and the Unbearable Burden of Legacy 2024, Travanj
Anonim

Kohezija od voda

Prije nego što se prelije, voda oblicima a kupolasti oblik iznad ruba stakla. Kohezija odnosi se na privlačenje molekula za druge molekule iste vrste, i voda molekule imaju jake kohezivna snage zahvaljujući njihov sposobnost međusobnog stvaranja vodikovih veza.

Ovdje, kako kohezija vode utječe na žive organizme?

Kohezija sredstva voda molekule se lijepe jedna za drugu. Kohezija rezultat vodikovih veza. Zašto je kohezija od voda važno za živući organizmi ? U biljkama je važno kada voda izvlači se iz korijena jer kohezija dopušta voda molekule da se drže zajedno.

Drugo, kako se voda prianja na površine? Voda molekule vrlo blizu površinski povlače se prema dolje i u stranu snažnom kohezijom voda na sebe i snažno prianjanje od voda prema površinski dirljivo je. Voda molekule štap jedno drugome na površinski , što sprječava da se objekti naslanjaju na površinski od potonuća.

U tom smislu, što je kohezija i adhezija?

To su imenice koje opisuju stanje molekula koje se drže zajedno. Razlika među njima je u tome prianjanje odnosi se na prianjanje različitih molekula i kohezija odnosi se na prianjanje sličnih molekula. Kohezija odgovoran je za površinsku napetost, kao što su kapljice vode koje se spajaju na voštanom papiru.

Kako sol utječe na koheziju vode?

The slana voda ima mnogo niže kohezija nego običan voda pa su njegove privlačne sile manje od obične voda . Površinska napetost povećava kada sol se dodaje u voda tako da to znači da na eksperiment pada penija najviše utječe vode kohezivne sile.

Preporučeni: