Reagira li nemetal s kiselinom?
Reagira li nemetal s kiselinom?

Video: Reagira li nemetal s kiselinom?

Video: Reagira li nemetal s kiselinom?
Video: НАКАЗАЛА ЛИ СУДЬБА ПАЛАЧЕЙ ЗА РАССТРЕЛ НИКОЛАЯ ВТОРОГО И ИМПЕРАТОРСКОЙ СЕМЬИ 2024, Svibanj
Anonim

Općenito, ne - metali rade ne reagirati s razrijeđenim kiseline . Ovaj je jer kad tvar reagira s kiselinama , osigurava elektrone ionima H+ koje proizvodi kiseline . Ne - metali će normalno ne reagirati s vodom, međutim, ne - metal oksidi će reagirati s vodom da se formira kiseline.

Također se postavlja pitanje zašto nemetali ne reagiraju s kiselinom?

Ne - metali ne općenito reagiraju s kiselinama jer kada tvar, reagira s kiselinama daje elektrone $$H+$$ ionima koje proizvodi kiseline . Ne - metali su akceptori elektrona i stoga, oni ne mogu donirati elektrone.

Također, što se događa kada nemetalni oksid reagira s kiselinom? Ne - Reakcije metalnih oksida The oksidi od ne - metali su kiselo . Ako je a ne - metalni oksid otopi se u vodi, formirat će an kiselina . The ne - metalni oksidi može se neutralizirati bazom da nastane sol i voda.

Osim toga, reagira li nemetal s bazom?

Oni reagiraju s bazama za stvaranje soli i vode. Reakcije od drugih ne - metali s baze zapravo su prilično složeni. Ne - metal oksidi su obično kisele prirode i reagiraju s bazama na isti način kao i kiseline (sol i voda).

Što se događa kada nemetal reagira s nemetalom?

Kad metal reagira s ne - metal stvara ionsku vezu. Objašnjenje: I Ne - metali su suprotno značenje; Imaju tendenciju da dobivaju elektrone i stvaraju negativne ione (anione).

Preporučeni: