Kako linije električnog polja označavaju jakost električnog polja?
Kako linije električnog polja označavaju jakost električnog polja?

Video: Kako linije električnog polja označavaju jakost električnog polja?

Video: Kako linije električnog polja označavaju jakost električnog polja?
Video: Magnetno polje električne struje - Fizika za 8. razred (#45) | SuperŠkola 2024, Travanj
Anonim

The snagu od električno polje ovisi o izvornom naboju, a ne o testnom naboju. Pravac tangentan na a polje crta ukazuje smjeru električno polje u tom trenutku. Gdje je poljske linije su blizu zajedno, električno polje je jači nego tamo gdje su udaljeniji.

Koja je formula za jakost električnog polja?

SI jedinica za jakost električnog polja je njutni po kulonu (N/C) ili volti po metru (V/m). Sila koju doživljava vrlo mali ispitni naboj q smješten u a polje E u vakuumu je zadan sa E = F/q, gdje je F sila koja se doživljava.

Isto tako, kakav je odnos između električne sile i električnog polja? Električno polje definira se kao električna sila po jedinici naknade. Smjer na polje uzima se za smjer sila djelovalo bi na pozitivan testni naboj. The električno polje je radijalno prema van od pozitivnog naboja i radijalno unutra prema negativnom točkastom naboju.

Drugo, gdje je električno polje najjače?

Smjer na polje linija u točki je smjer polje u tom trenutku. Relativna veličina električno polje proporcionalna je gustoći polje linije. Gdje je polje linije su blizu jedna drugoj polje je najjače ; gdje je polje linije su udaljene jedna od druge polje je najslabiji.

Što je jakost električnog polja?

Jačina električnog polja je kvantitativni izraz intenziteta an električno polje na određenom mjestu. Standardna jedinica je volt po metru (v/m ili v · m -1). The jačina polja na određenoj udaljenosti od objekta izravno je proporcionalna električni naboj, u kulonima, na tom objektu.

Preporučeni: