Što je presjek kocke?
Što je presjek kocke?

Video: Što je presjek kocke?

Video: Što je presjek kocke?
Video: Prizma | Kocka i kvadar | Formule | Kako izvesti sve potrebne formule za resavanje zadataka 2024, Svibanj
Anonim

jedna točka (vrh od kocka ) linija segment (rub kocka ) trokut (ako su tri susjedna lica kocka sijeku se) paralelogram (ako se sijeku dva para suprotnih strana – to uključuje romb ili pravokutnik) trapez (ako su dva para.

Kolika je onda površina presjeka kocke?

The Križ - područje presjeka od kocka definira se kao područje lica koje je lice kada izrežete kocka paralelno i okomito na lica. Možete rezati kocka u bilo kojoj točki na licu a kocka , ali ne zaboravite ga rezati paralelno s licem i istovremeno je okomito na drugo lice.

Također Znajte, koliki je presjek pravokutne prizme? The presjek je pravokutnik . The presjek bilo kakvog prava prizma paralelno s njegovom bazom kongruentno je bazi. Slika 2 prikazuje presjek prava pravokutna prizma okomito na njegovu bazu. The presjek je pravokutnik.

U skladu s tim, kako opisujete presjek?

A presjek je oblik koji dobivamo kada ravno režemo kroz predmet. The presjek ovog objekta je trokut. To je poput pogleda u unutrašnjost nečega što je napravljeno prosijecanjem.

Može li presjek kocke biti petokut?

Pentagonalna prizma prerezana je ravninom paralelnom s bazom. To znači da je presjek je peterokut koji je kongruentan bazi. Područje od presjek je 15 četvornih inča. To znači da je površina baze 15 četvornih inča.

Preporučeni: