Koji je nepoznati broj u matematici?
Koji je nepoznati broj u matematici?

Video: Koji je nepoznati broj u matematici?

Video: Koji je nepoznati broj u matematici?
Video: Nepoznati broj 2024, Svibanj
Anonim

U matematika , an nepoznato je broj ne znamo. Obično se koriste u algebri, gdje se nazivaju varijable. U znanosti, an nepoznato vrijednost je predstavljena slovom u rimskom ili grčkom alfabetu.

Ovdje, kako se zove nepoznata vrijednost u jednadžbi?

Pronalaženje vrijednost od nepoznato je pozvao rješavanje jednadžba . Kao vrijednost od je pozvao rješenje od jednadžba , i kaže se da zadovoljava jednadžba.

Drugo, što je nepoznati faktor? The nepoznat faktor znači da je to broj koji se može ravnomjerno podijeliti na izvorni broj kako bi se dobio kvocijent.

Također Znajte, koja je razlika između varijable i nepoznate?

A varijabla znači da može biti bilo koji broj, nije fiksan nego a nepoznato znači da je to specifičan broj koji još ne znamo. Stoga a varijabla je nepoznato jer to može biti bilo koji broj osim an nepoznato ne mora biti a varijabla jer je to fiksni broj koji ne poznajemo.

Što je formula u matematici?

Definicija a formula je grupa od matematički simboli koji izražavaju odnos ili koji se koriste za rješavanje problema ili način da se nešto napravi. Grupa od matematike simboli koji izražavaju odnos između opsega kruga i njegovog promjera je primjer a formula.

Preporučeni: