Što je V u F qvB?
Što je V u F qvB?

Video: Što je V u F qvB?

Video: Što je V u F qvB?
Video: Stromae - tous les mêmes (Official Video) 2024, Svibanj
Anonim

Magnetska sila

1. Sila je okomita na obje brzine v naboja q i magnetskog polja B. Veličina sile je F = qvB sinθ gdje je θ kut < 180 stupnjeva između brzine i magnetskog polja.

Isto tako, što je V u qvB?

električno polje E djeluje silom na naboj q. Veličina je dana sa F = qvB sin(theta), gdje je theta kut između v (brzina) i B (magnetsko polje). Kada v i B su međusobno pod 0 stupnjeva (ili 180 stupnjeva), sila je nula.

Dodatno, što radi magnetska sila? Magnetska sila . Magnetska sila , privlačenje ili odbijanje koje nastaje između električno nabijenih čestica zbog njihova gibanja. Ono je osnovno sila odgovoran za takve učinke kao što su djelovanje elektromotora i privlačenje magneta za željezo.

Samo tako, što je V Cross B?

Magnetska sila je proporcionalna q i veličini vektora križ proizvod v × B . U smislu kuta ϕ između v i B , veličina sile je jednaka qvB sin ϕ. Zanimljiv rezultat Lorentzove sile je gibanje nabijene čestice u jednoličnom magnetskom polju.

Zašto je magnetska sila okomita?

The magnetska sila je okomito na brzinu, pa se brzina mijenja u smjeru, ali ne i veličini. Rezultati ujednačenog kružnog kretanja. Komponenta brzine paralelna s poljem je nepromijenjena, budući da je magnetska sila je nula za gibanje paralelno s poljem.

Preporučeni: