Zašto se zvučni valovi ne mogu polarizirati?
Zašto se zvučni valovi ne mogu polarizirati?

Video: Zašto se zvučni valovi ne mogu polarizirati?

Video: Zašto se zvučni valovi ne mogu polarizirati?
Video: ЕСЛИ ЭТО ВИДЕО ПОЯВИЛОСЬ В ВАШЕЙ ЖИЗНИ, ЭТО ЗНАЧИТ, ЧТО ВЫ ГОТОВЫ ЕГО ПОСМОТРЕТЬ 2024, Svibanj
Anonim

Odgovor: Zvučni valovi , su uzdužni, što znači da osciliraju paralelno sa smjerom svog gibanja. Budući da ne postoji komponenta a zvuk titranje vala koje je okomito na njegovo gibanje, zvučni valovi se ne mogu polarizirati.

Imajući to u vidu, mogu li se zvučni valovi polarizirati?

Zvučni valovi uzdužni su pa ne mogu biti polarizirana . Nepolarizirano: val vibracije se javljaju u svim ravninama okomitim na smjer vožnje.

Također znajte koji se od sljedećih valova ne može polarizirati? Sve uzdužno valovi poput zvuka itd ne može se polarizirati jer je gibanje čestica već u jedan dimenzija koja je smjer širenja val . Tako sve poprečno valovi poput elektromagnetskog valovi Može biti polarizirana.

Slično tome, zašto neki valovi mogu biti polarizirani, a drugi ne?

Kad poprečno valovi imaju njihove čestice koje uvijek vibriraju u istoj ravnini, tj val kaže se da je "avion polarizirana ". Uzdužno valovi mogu ne biti polarizirana jer njihove čestice vibriraju u istom smjeru u kojem se val putovanja. Valovi prenosi energiju kroz medij bez pomicanje cijelog medija.

Mogu li zvučni valovi ometati?

Smetnje od Zvuk . Dvoje na putu valovi koji postoje u istom mediju ometat će se jedno s drugim. Ako se njihove amplitude zbroje, smetnje kaže se da je konstruktivan smetnje , i destruktivno smetnje ako su "van faze" i oduzmite.

Preporučeni: